Team Zone

Vorbe care zidesc si vorbe care smintesc

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Trista, aberanta si absurda Politehnica (partea II)

6 February, 2014 (07:33) | Romania | By: Florin Popa

Ma duc asadar la rector. Care nu era la birou, desigur, urmand sa revina zilele urmatoare.
M-a luat ameteala …
Secretarele ma linistesc spunandu-mi sa las hartiile acolo si se ocupa ele sa le dea la semnat. Intreb atunci la ce bun tot circul cu mine plimband inutil hartii de la un etaj la altul. Vine si raspunsul potrivit: “Ca asa se face la noi …”.

Daca tot creasem o relatie, le intreb cum se numeste tipa de la Arhiva. N-aveau idee, “ca-i noua”, dar ma sfatuiesc sa intreb la “Resurse Umane”. Ma duc, cu un puternic sentiment de solidaritate cu mingile de ping-pong din raliurile finalelor de campionat mondial de tenis de masa.

Acolo il gasesc pe directorul de RU (sau adjunctul lui, nu mai tin minte exact), ii povestesc incidentul, ma ia cam de sus, nu stie cum o cheama pe angajata lui, cauta intr-un registru, imi spune un nume, ma tutuieste, il pun la punct, ii cer numele, nu mi-l da, plec.

Sunt un individ incapatanat, asa ca nu ma las, intru intr-un birou vecin si intreb inocent cum se numeste directorul de RU, ca n-am retinut exact numele de familie. Il capat, il notez si cobor la Arhiva.

La subsol, thriller. Doua matahale de la compania de paza (angajata de Politehnica) patrulau pe coridor. Cu harnasament complet. Nu mai cred de mult in coincidente, asa ca realizez ca eu eram cel vizat. Straniu sentiment. Mi se invarteau in cap tot felul de scenarii – unde sa sun, cum sa o fac, 112, sa filmez, sa inregistrez, …

Imi fac curaj, trec printre agenti si intru in Arhiva. N-am fost agresat, nici atins si nu mi-au adresat niciun cuvant. M-au urmarit insa constant cu privirea, ramanand pe coridor.

O chem pe fatuca cu numele obtinut, nu reactioneaza in niciun fel si-mi dau seama ca tipul de la RU mi-a dat un nume aiurea.
Cerberii, in continuare, tacuti, atenti si alerti.

Nu-mi dau seama ce o fi fost in capul individului RU. S-o fi gandit ca am sa devin violent si am sa sar la jugulara angajatilor Politehnicii. C-am sa-i vatam personalul fara nume. Cu toate ca, de la cap la coada, cu toate personajele, am avut un comportament linistit, civilizat si politicos, dar in acelasi timp critic cu tampeniile de reguli si cu atitudinea birocratica de acolo.

Da fatuca sa-mi inmaneze hartiile, cand realizeaza ca a completat gresit un formular. Zic OK, se mai intampla, sa inventeze un nou document si sa terminam. Usor de spus, complicat de realizat, deoarece formularul trebuia sa fie luat de la Facultatea de Mecanica …

O las in pace sa rezolve povestea, ii salut pe baietii de la paza, plec, ma intorc peste un ceas, iau hartiile si gata.

Iata-i asadar pe functionarii din Politehnica ! Nu-s in stare sa-si decline identitatea (sau mai degraba au nesimtirea sa nu se recomande) dar au tupeul sa asmuta agenti de paza fara niciun temei … .
O Politehnica mustind de birocratie, plina de incompetenti si, cireasa de pe tort, condusa de un rector mai tare ca notaru’ !

In zilele urmatoare am adunat diverse date de contact ale catorva institutii (Consiliu de Administratie UPB, Ministerul Invatamantului, …) hotarat sa fac nitel scandal si oaresce valuri pe tema data. Am cumpanit insa nitel si am decis ca nu-i o lupta pe care vreau (si care sa merite) sa o port si prin urmare am lasat-o balta.

 

Florin Popa
Team Zone – Team Building & Training
www.teamzone.ro

Team Building Blog