Team Zone

Vorbe care zidesc si vorbe care smintesc

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Mititeii

22 January, 2014 (14:50) | Profesionisti | By: Florin Popa

Cred ca este potrivit sa incep cu un aforism al lui Jean Anthelme Brillat-Savarin:

“Bucatar devii cu timpul, gratargiu te nasti.”

Imi plac mititeii. Cei de calitate, bineinteles, pe care nu-i gasesti pe toate drumurile. Daca iei insa drumul Branestiului, cu siguranta ii vei afla. Exact ce am facut eu sambata trecuta, profitand de o vreme superba, neobisnuita pentru miezul iernii.

Nu stiu cat sunt de specifici sau de traditionali, dar cu siguranta mititeii au devenit un element de identitate al natiei noastre. Printre putinele. Ne si definesc, cumva (dar despre asta intr-un articol viitor).

Mi-am pus in minte cateva lucruri la inceputul acestui an. Unul dintre ele este continuitatea articolelor de pe blog (pana acum pare ca ar functiona). Un altul, cu mult mai important, este sa aduc un elogiu profesionistilor. Unde, cat, cand si cum pot.
O lauda celor care isi fac bine treaba. Cu pasiune, daruire si cu stralucire in priviri, indiferent ce ar face. Pare destul de greu de crezut, dar inca mai sunt. Din nefericire, din ce in ce mai putini …

In articolul “Oamenii de langa noi” mi-am aratat pretuirea pentru paznicii unei balti.

Acum, deoarece vorbim despre mititei, voi continua cu un gratargiu. Care ceas de ceas, fie iarna, fie vara, in fum si caldura, are grija ca tot ce iese de pe gratar sa fie perfect. Nici in sange, nici ars, patruns atat cat trebuie, cu aromele pastrate. Sa mai mentionam repetitivitatea ? Monotonia ? Imaginati-va doar o zi de sambata, august, 40 de grade si mii de mititei comandati …
Respectul meu pentru Vili, gratargiul care face ca mititeii de la Branesti sa fie speciali.

N-am sa-i las la o parte nici pe chelneri. In picioare intreaga zi, intr-o alergare constanta, tot timpul atenti, serviabili, mereu zambitori, interactionand clipa de clipa cu tot felul de personaje, intampinand dorintele fiecaruia, mereu la dispozitia noastra. Cu o memorie de invidiat, ne recunosc, isi aduc aminte de preferintele noastre si, fara a-i neglija pe ceilalti, isi gasesc vreme sa schimbam cateva vorbe.
Nu radeti, nu am dat blogul pe SF. Dar aveti dreptate, am descris un personaj ideal. Mai poate fi totusi intalnit si in lumea reala.
“Chapeau bas” pentru Doru si pentru Jardel (Petrisor), care pun pe mese mititeii pregatiti de Vili.

Asadar, daca sunteti in drum spre sau dinspre mare, nu-i ratati pe cei mici de la Branesti. Sunt deosebiti. Ultimul restaurant pe stanga cum veniti dinspre Bucuresti sau primul pe dreapta, imediat ce intrati in Branesti, mergand spre capitala.
Un aspect important aici (si foarte rar intalnit in Republica): mititeii sunt la fel intotdeauna. Aceeasi reteta, acelasi aspect, acelasi gust si aceeasi savoare. Mai ceva ca McDonald’s.
Si cum un podium are trei locuri, ii mentionam aici si pe mititeii de la Dedulesti (Dealul Negru), si pe cei de la Cocosatu’.

 

Florin Popa
Team Zone – Team Building & Training
www.teamzone.ro

Team Building Blog

Comments

Comment from Florentina Anghel
Time August 20, 2015 at 11:49 am

nu stiu daca este vorba (exact) de cine pregateste mititeii, ci de … gustul acestora.
sunt aproape vegetariana (aproape, mananc peste, lapte, oua si nu vreau sa imi gasesc adepti!), dar sunt de acord ca poti sa ai un job si, daca NU il faci cu drag si NU pui si putin suflet in ceea ce faci, in zadar esti profesionist. Nice topic, Florin! 🙂

Write a comment





*