Team Zone

Vorbe care zidesc si vorbe care smintesc

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Hotia. Clinica Europe Eye

13 January, 2014 (14:20) | Romania | By: Florin Popa

 

 

Astazi am sa scriu despre hotie. Despre a fura. Despre unii dintre cei prinsi cu mana in buzunarele noastre. Nu borfasii de rand au sa fie subiectul, ci o companie multinationala. Cu pretentii si preturi pe masura. Mari, bineinteles. Care se vrea un etalon in industrie.
Este vorba despre clinica oftalmologica Europe Eye. Niste hoti ordinari …

Cuvintele scrise pana acum nu-s deloc usoare. Sunt, insa, versiunea delicata, din respect pentru voi, cei care cititi aceste randuri, nu pentru cei de la Europe Eye.

Nu sunt un fan al pravaliei mentionate, dar ii vizitez la fiecare 3-4 luni cu mama, care are probleme cu vederea. Mergem acolo DOAR datorita unor doctori deosebiti, cu care s-a creat, intr-un oarecare fel, o relatie. Oameni pe care ii pretuim pentru profesionalism si pentru dragostea de meserie. A fost initial Raluca Malaeanu (vezi articolul “Incompetenta. Astazi despre specialistii oftalmologi”). A plecat din RO. Am continuat cu Simona Buliga. A emigrat si ea. Acum este Carmen Toma. Cat o mai sta pe aici.

Ajung asadar acolo in primavara anului trecut (21 mai 2013), impreuna cu mama, ea la controlul periodic si eu la o consultatie pe care mi-am propus sa o fac la fiecare doi ani. Programare anterioara si tot ce trebuie. Platim in avans pentru consultatii – ceea ce ma enerveaza cumplit, dar asa isi manifesta Europe Eye respectul fata de client – vizita se deruleaza si gata povestea. 100 RON pentru fiecare consultatie.

Dupa 2-3 zile ajung la ai mei si mama imi arata o reclama dintr-un ziar. Care, pe scurt, spunea ca Europe Eye desfasoara o campanie aniversara (celebrau 2 ani de furat in Romania, cred) si fiecare consultatie are pretul de 5 Euro in perioada 16 mai – 30 iunie 2013.
22 RON la cursul mediu din luna mai.
Am regasit apoi reclama in alte cateva publicatii. In plus, se afla si pe site-ul Europe Eye.

Nu-mi place sa acuz fara sa aduc dovezi, fapt pentru care va pun la dispozitie o copie a bonului fiscal corespunzator platii uneia dintre consultatii si o copie a reclamei despre care am vorbit.

Bon fiscal
Reclama ziar

Ce inseamna sa iei 100 RON pentru un lucru pe care il vinzi de fapt cu 22 RON ?
Simplu. FURT LA DRUMUL MARE !!! Pe vremea lui Tepes asa ceva se trata cu emulsie de TEAPA !!!

Instantaneu am facut o reclamatie in termeni duri, dar totusi civilizati.

“…

Observ, asadar, cu mare neplacere, ca am fost inselati si am fost taxati cu 23 Euro pentru fiecare consultatie. In loc de 5 Euro. Se cheama furt. Fals. Inselaciune. Reclama mincinoasa. Se intra in zona penala.

Situatia este extrem de grava, fapt pentru care astept un raspuns prompt si o propunere de solutionare a acestui incident.

In asteptarea unei reactii rapide si responsabile care sa rezolve aceasta posibila neintelegere, aleg sa nu inaintez deocamdata reclamatia catre ANPC si sa nu initiez procedurile de a va actiona in instanta.

…“

A doua zi primesc un telefon de la o individa din conducerea institutiei (am scris “individa” pentru a nu utiliza vreun epitet sau ceva) si purtam o discutie in care tipa arata ca habar n-are ce am scris eu in reclamatie, nu manifesta nici macar un gram de bun simt, are o atitudine complet lipsita de respect si incearca sa ma convinga ca reclama se adresa doar celor care urmau sa devina clienti Europe Eye (cititi si analizati singuri), ca nu am dreptate si sa-i spun ce doresc de fapt.

Nu intru in mai multe detalii, am trecut la vorbe ceva mai aspre, finalul fiind propunerea duduitei sa ne fie returnati banii pentru ambele consultatii. Acceptata de mine.

Am mers in ziua urmatoare, am recuperat banii pentru una dintre consultatii (mama aruncase bonul ei fiscal) si nu am insistat cu scandalul pentru cealalta intrucat am considerat ca este un razboi pe care nu merita sa-l port.

Iata, asadar, la ce se preteaza clinica Europe Eye. Patronat si management strain. Turcesc. Etica, valori, corporatie, profesonalism, respect pentru client.

Saçmalık. Bullshit.

Florin Popa
Team Zone – Team Building & Training
www.teamzone.ro

Team Building Blog

Comments

Comment from Florentina Anghel
Time August 20, 2015 at 4:00 pm

Uitasem expresia cu bulleyes, sau cum se spune? :)). Mult mai frumos m-am distrat eu intr-o excursie la Oculus. Longtime ago, bietul meu tata nu mai traieste.

A trecut starea. Dar parca si acum le-as face o reclamatie asa, tardiv de tarzie.

Altfel- empatica total cu tine, Florin.

Write a comment

*