Februarie 2013

ECHIPA PERFORMANTA

" A successful team is a group of

many hands but of one mind . "

 

Bill Bethel

" The road to success

is always under construction. "

Author unknown

Cu certitudine orice manager isi doreste sa aiba alaturi o echipa eficienta si performanta. O astfel de echipa nu apare pur si simplu, din intamplare; este nevoie de timp, munca si energie pentru a selecta, educa, dezvolta si mai ales pentru a pastra oamenii cu care lucram.

In continuare vom prezenta cativa factori care influenteaza crearea unei echipe de calitate, capabila sa faca diferenta in mediul de afaceri extrem de competitiv din aceasta perioada.

OBIECTIVE

RESPONSABILITATI

COMUNICARE

Echipele eficiente au obiective simple, clare si masurabile, agreate de comun acord. Astfel se poate monitoriza eficacitatea echipei si modul in care aceasta poate fi imbunatatita.

Definiti si agreati rolul fiecarei persoane in directa corelare cu contributia la efortul echipei. Favorizati dezvoltarea echipei prin delegare, rotirea posturilor si leadership.

Comunicarea este cheia succesului efortului echipei. Creati un mediu in care sa se comunice deschis, cu respect pentru opinia fiecaruia. Ascultarea activa si dezbaterea sunt esentiale.

LEADERSHIP

GESTIUNE CONFLICTE

RECOMPENSA

Evaluati permanent stadiul dezvoltarii echipei si adaptati modelul de leadership in acord cu acesta. Incurajati membrii echipei sa preia conducerea in diverse proiecte si activitati.

Conflictele sunt naturale in orice mediu. Este important cum sunt aplanate; o buna gestionare  va aduce la suprafata idei si abordari noi. Facilitati discutarea deschisa a problemelor din cadrul echipei.

Recompensa motiveaza atat la nivel individual, cat si la nivel de echipa. Indiferent de marime, recompensa trebuie sa existe de fiecare data la incheierea cu succes a unui proiect.

IMPLICARE

REZOLVARE PROBLEME

TEAM BUILDING

Pentru ca efortul echipei sa fie un succes trebuie sa se inteleaga ca nu recompensa individuala trebuie urmarita. Nu putine sunt proiectele care esueaza pentru ca EU este plasat deasupra lui NOI.

Nicio echipa nu este ferita de confruntarea cu diverse probleme (de multe ori, tocmai pentru a le rezolva sunt create). O echipa eficienta va cauta solutii, nu greseli sau persoane vinovate.

Catre final, dar in niciun caz in ultimul rand - muncim impreuna, asadar de ce nu ne-am si juca impreuna ? Se consolideaza astfel relatiile de tip informal, care aduc echipei un plus de coeziune.

Va stam la dispozitie pentru orice fel de informatii suplimentare:

Telefon:  0742 062 187

 

Email: florin.popa@teamzone.ro

 

Internet Site: www.teamzone.ro