Mai, 2012

CITY HUNT IN BUCURESTI

"Choose a job you love and you will never

have to work a day in your life."

 

Confucius

"You are never too old to set another goal

or to dream a new dream."

 

C. S. Lewis

ADEVAR SI LEGENDA

Traditia spune ca intemeierea orasului s-a realizat in vremea lui Bucur, pe care unii il cred cioban, iar altii pescar, boier sau haiduc si prima consemnare scrisa este cea din 1761, a calugarului franciscan Blasius.

O alta sursa, din secolul al XVI-lea, vorbeste despre Negru Voda ca intemeietor al Bucurestiului. Primul care scrie despre acest lucru este raguzanul Luccari, dupa o calatorie prin Tara Romaneasca in timpul lui Mihai Viteazul.

Prima atestare documentara certa a Bucurestiului dateaza din 1459, cand, prin hrisovul din 20 septembrie, domnitorul Vlad Tepes scuteste de dari si intareste dreptul de proprietate al unor boieri.

Cetatea Dambovitei, cum mai apare in primii ani orasul, avea rol strategic, urmand sa supravegheze drumul ce mergea de la Targsor la Giurgiu, in ultima asezare aflandu-se o garnizoana otomana. In scurt timp, Bucurestiul se afirma, fiind ales la 14 octombrie 1465 de catre Radu cel Frumos ca resedinta domneasca.

CITY HUNT

Legenda spune ca Vlad Dracul, pentru a marca evenimentul nasterii fiului sau, Vlad Tepes, a batut 5,000 de monede din aur curat, lasandu-le drept mostenire vlastarului sau. Anii au trecut si Vlad Tepes a ajuns in cateva randuri pe tronul Tarii Romanesti in 1448, intre 1456-1462 si in 1476.

Tezaurul mostenit de la tatal sau isi pierde urma in negura istoriei, ultima informatie despre acesta datand din 1476, cand Vlad Tepes, in ultimul an al vietii, ar fi ascuns cufarul cu monede in Bucuresti, in zona unde astazi se gaseste Centrul Vechi

Va propunem astfel un City Hunt cu durata de patru ore, intr-o zona deosebita a Bucurestiului, in care, pornind de la cateva informatii, participantii vor cauta Tezaurul pierdut al lui Vlad Tepes ...

COMPETENTE VIZATE

PARTICIPANTI

MATERIALE LIVRATE

    Spirit de echipa

    Comunicare

    Organizare

    Leadership

    Competitie

    Rezolvare probleme

    Time Management

    Coordonare

Modulul este conceput pentru grupuri de 10-200 participanti, organizati in echipe de 8-12 persoane.

       DVD cu evenimentul filmat

       Colectie poze pe DVD

       DVD cu site-ul evenimentului (echipe,imagini, filme, descrieri)

Va stam la dispozitie pentru orice fel de informatii suplimentare:

Telefon: 0742 062 187

 

Email: florin.popa@teamzone.ro

 

Internet Site: www.teamzone.ro