Februarie, 2012

CE DIFERENTIAZA O ECHIPA DE UN GRUP ?

"Snowflakes are one of nature’s most fragile things,

but look what they can do when they stick together."

 

Vista M. Kelly

"The strength of the team is each individual member.

The strength of each member is the team."

 

Vince Lombardi

Sesiunile de Team Building catalizeaza procesul de transformare a grupurilor de persoane care lucreaza impreuna in echipe eficiente, implicate, responsabile si capabile de performanta.

Iata in continuare cateva aspecte esentiale care fac diferenta intre un grup de oameni si o ECHIPA.

SINERGIE

INCREDERE

OBIECTIVE COMUNE

O echipa va reusi intotdeauna sa faca mai mult decat suma partilor sale, in timp ce un grup va avea rezultate mai slabe decat cumulul rezultatelor celor care il alcatuiesc.

Membrii unei echipe colaboreaza pentru atingerea obiectivelor agreate si asumate. Intr-un grup, agendele individuale sunt mai importante decat orice scop comun.

Increderea si respectul sunt fundamentul relatiilor dintr-o echipa, pe cand intr-un grup increderea se poate regasi doar la nivel de subgrupuri (bisericute).

COMUNICARE

LEADERSHIP

VALORIZARE DIFERENTE

Membrii unei echipe stiu sa asculte, sa puna intrebari si sa ofere feedback. Intr-un grup, comunicarea este dominata de vocile inalte, de discutii incrucisate, de intreruperi si de repetitii inutile.

Leadership-ul este vital intr-o echipa, avand in vedere ca toti componentii sunt leaderi informali. Intr-un grup totul este confuz, personalitati diverse luptand pentru dominatie.

Diferentele dntre indivizi sunt pretuite si respectate intrucat de aici apare sinergia. Intr-un grup, diferentele sunt privite ca posibile amenintari, generand tensiuni si emotii negative.

RESPONSABILITATE

DEZVOLTARE CONTINUA

INVATARE & FUN

O echipa are intrinsec motivatia de a cauta solutii neconventionale, de a se dezvolta si de a progresa. Un grup nu va depasi faza de repetare a erorilor facute in trecut.

In cadrul unei echipe, a fi responsabil implica asumarea unui esec si procesul de a invata din acesta. Intr-un grup sunt cautati vinovatii, pentru a fi pedepsiti.

Intr-o echipa, procesul de invatare se imbina armonios cu partea de FUN, ducand la intarirea relatiilor. Invatarea este ignorata in grupuri, distractia fiind mult mai importanta.

Va stam la dispozitie pentru orice fel de informatii suplimentare:

Telefon:  0742 062 187

 

Email: florin.popa@teamzone.ro

 

Internet Site: www.teamzone.ro