Februarie, 2008

TREASURE HUNT IN VECHEA CETATE CIBINIUM

“Discovery consists in seeing what everyone else has seen and thinking what no one else has thought.”

 

Albert Szent-Gyorgyi

"Talent wins games, but teamwork and

intelligence wins championships."

 

Michael Jordan

SCURT ISTORIC

Una din cele mai prospere cetati fortificate din Europa, cetatea saseasca a Sibiului a fost fondata pe locul unei vechi asezari, in a doua jumatate a secolului XII,  de colonisti sasi din teritoriul Rin-Mosela.

Prima mentiune a cetatii dateaza din 1191 sub numele latinesc Cibinium si apare intr-un document ecleziastic de la Vatican. In anul 1242 Sibiul este distrus in mare parte de tatari, moment urmat de fortificarea puternica a cetatii.

La inceputul secolului al XIV-lea, Sibiul, devenit un important centru comercial, se extinde din ce in ce mai mult. Zidurile primei incinte fortificate sunt integrate in zidurile noilor constructii. In plus, noua organizare arhitecturala a permis aparitia primelor pravalii cu logii. In anul 1366 Sibiul este declarat oras, iar in anul 1692 devine capitala Transilvaniei.

Dintre evenimentele care au marcat istoria orasului amintim: deschiderea primului spital, a primului teatru si a primului muzeu de pe teritoriul actual al Romaniei, infiintarea primei monetarii din Transilvania, tiparirea primei carti in limba romana si deschiderea primului laborator homeopatic din lume.

PE URMELE PRETIOSULUI METAL ...

Tot in Sibiu, acum mai bine de doua secole, savantul Franz Joseph Muller a facut o importanta decoperire chimica ce a avut un puternic ecou in epoca, crezandu-se ca s-a gasit piatra filozofala. Este vorba despre singurul element chimic intrat in tabelul lui Mendeleev direct de pe teritoriul Romaniei. Intr-o mare criza de bani, austriecii au batut chiar si cateva monede din acest metal rar pentru a aproviziona vistieria …

Astazi, desi mai exista foarte putine exemplare din aceste monede, cateva se afla ascunse intr-un cufar, undeva in cetatea Sibiului. Legenda spune ca tot in acest cufar se afla si un document ce contine insemnari importante ale  savantului Mulller, dar urma i se pierde in negura vremii.

Totusi, se pare ca mai exista un manuscris in care se gasesc cateva indicii. Intrand in posesia acestuia si avand la dispozitie 4 ore va trebui sa strabateti cetatea Sibiului in lung si-n lat pentru a dezlega misterul si pentru a gasi Tezaurul pierdut …

COMPETENTE VIZATE

PARTICIPANTI

MATERIALE LIVRATE

·    Spirit de echipa

·    Comunicare

·    Organizare

·    Leadership

·    Competitie

·    Rezolvare probleme

·    Time Management

·    Coordonare

Modulul este conceput pentru grupuri de 10-200 participanti, organizati in echipe de 8-12 persoane.

·       DVD cu evenimentul filmat

·       Colectie poze pe DVD

·       DVD cu site-ul evenimentului (echipe,imagini, filme, descrieri)

Va stam la dispozitie pentru orice fel de informatii suplimentare:

Telefon:  0742 062 187

 

Email: florin.popa@teamzone.ro

 

Internet Site: www.teamzone.ro