Aprilie, 2006

TREASURE HUNT IN SINAIA

"The real voyage of discovery

consists not in making new landscapes

but in having new eyes."

 

Marcel Proust

"Ability is what you're capable of doing.

Motivation determines what you do.

Attitude determines how well you do it."

 

Lou Holtz

SCURT ISTORIC

Sinaia este declarata ca asezare cu urme de cultura materiala inca din epoca bronzului, devenind oras din 1880, iar la finele sec. XIX si inceputul sec. XX se realizeaza modernizarea drumului rutier, amenajarea celui feroviar si construirea castelelor Peles si Pelisor.

Numele localitatii se trage de la muntele Sinai din Egipt si a fost dat in urma unui pelerinaj ce a avut loc in secolul XVII.

"... la 15 August 1695, Mitropolitul Tarii cu soborul preotesc, in slujbe si rugaciuni, a sfintit Manastirea Sinaia, cu hramul Adormirii Maicii Domnului ..."

La 15 Octombrie 1715, Mihail Cantacuzino, ctitorul Manastirii Sinaia, mentiona in "Ctitoricescul asezamant": "...Am zidit din temelie si am inaltat un schitisor numindu-se Sinaia ... pe apa Prahova, la pustie, sub muntele Buceciului, unde mai naintea zidirei acesteia, se aflau sihastrii ... a fi zidirea aceasta a sihastrilor si a altora dupa dansii, umbrire si liman de odihna si adapostire. Am facut si chilioare cu zid imprejur, pentru a lor odihna si paza...".

IN CAUTAREA COMORII LUI ISIDOR

In timpul razboiului ruso-turc din 1736 1739, Manastirea Sinaia a fost parasita de calugari si argati de teama cotropitorilor.

Ultimul ramas, staretul Isidor, impreuna cu doi calugari a adunat toata argintaria si lucrurile de pret din biserica, le-a pus in clopot si le-a ingropat, apoi au fugit in Transilvania. Legenda spune ca aceasta comoara a fost ascunsa in alt loc din Sinaia de catre un stranepot al lui Isidor. Tezaurul poate fi gasit cu ajutorul unui manuscris ...

Intrand in posesia vechiului document si avand la dispozitie 3 ore, va trebui sa strabateti Sinaia in lung si-n lat, pentru a dezlega incurcatele enigme care va vor purta pe drumul descoperirii tezaurului.

Castelul Peles, Pelisorul, manastirea Sinaia, casa memoriala George Enescu, parcul Ghica - sunt doar cateva din locurile pe care le veti cerceta, afland cu siguranta lucruri interesante, dezgropate din vremuri de demult apuse ...

COMPETENTE

PARTICIPANTI

MATERIALE LIVRATE

    Spirit echipa

    Comunicare

    Organizare

    Leadership

    Competitie

    Rezolvare probleme

    Time Management

    Coordonare

Modulul este conceput pentru grupuri de 25-200 participanti, organizati in echipe de 10-14 persoane.

       Caseta VHS/DVD eveniment

       CD-ROM in format HTML cu imagini, filme, descrieri, ...

       Colectie poze pe CD-ROM

Va stam la dispozitie pentru orice fel de informatii suplimentare:

Telefon: 0742 062 187

 

Email: florin.popa@teamzone.ro

 

Internet Site: www.teamzone.ro