ECHIPA vs. GRUP
 

Sesiunile de Team Building catalizeaza procesul de transformare a grupurilor de persoane care lucreaza impreuna in echipe eficiente, implicate, responsabile si capabile de performanta.

Iata in continuare cateva aspecte esentiale care fac diferenta intre un grup de oameni si o ECHIPA.

 

SINERGIE

O echipa va reusi intotdeauna sa faca mai mult decat suma partilor sale, in timp ce un grup va avea rezultate mai slabe decat cumulul rezultatelor celor care il alcatuiesc.

 

INCREDERE

Increderea si respectul sunt fundamentul relatiilor dintr-o echipa, pe cand intr-un grup increderea se poate regasi doar la nivel de subgrupuri (bisericute).

 

OBIECTIVE COMUNE

Membrii unei echipe colaboreaza pentru atingerea obiectivelor agreate si asumate. Intr-un grup, agendele individuale sunt mai importante decat orice scop comun.

 

COMUNICARE

Membrii unei echipe stiu sa asculte, sa puna intrebari si sa ofere feedback. Intr-un grup, comunicarea este dominata de vocile inalte, de discutii incrucisate, de intreruperi si de repetitii inutile.

 

LEADERSHIP

Leadership-ul este vital intr-o echipa, avand in vedere ca toti componentii sunt leaderi informali. Intr-un grup totul este confuz, personalitati diverse luptand pentru dominatie.

 

VALORIZARE DIFERENTE

Diferentele dntre indivizi sunt pretuite si respectate intrucat de aici apare sinergia. Intr-un grup, diferentele sunt privite ca posibile amenintari, generand tensiuni si emotii negative.

 

RESPONSABILITATE

In cadrul unei echipe, a fi responsabil implica asumarea unui esec si procesul de a invata din acesta. Intr-un grup sunt cautati vinovatii, pentru a fi pedepsiti.

 

DEZVOLTARE CONTINUA

O echipa are intrinsec motivatia de a cauta solutii neconventionale, de a se dezvolta si de a progresa. Un grup nu va depasi faza de repetare a erorilor facute in trecut.

 

INVATARE & FUN

Intr-o echipa, procesul de invatare se imbina armonios cu partea de FUN, ducand la intarirea relatiilor. Invatarea este ignorata in grupuri, distractia fiind mult mai importanta.

 

 

 

 


Home

Team Building

Training

Clienti

Valori

Locatii

Contact